Qui som?

El Moto Club Tarragona es va fundar a Tarragona l’onze de juny de 1953. Aquell mateix any va organitzar la seva primera prova de regularitat, convertida l’any següent en el Ral·li de Tarragona. Aquesta prova va formar part, al llarg de 25 edicions, del calendari del Campionat de Catalunya de Ral·lis fins ben entrada la dècada dels 90, quan les traves administratives i logístiques per organitzar aquest tipus de competicions van fer inviable la seva supervivència.

Des de l’any 1958 fins el 1975, el Moto Club Tarragona organitza el Trofeu Sant Magí de velocitat, en una època en que les curses en circuits urbans eren molt populars arreu de tot l’Estat com a manera d’apropar les curses de velocitat a tot el públic.

L’any 1965 veu l’arribada del Trial de Tarragona, puntuable per als Campionats d’Espanya i de Catalunya i que ha quedat per la història com la primera prova de trial celebrada a Espanya. La gran popularitat d’aquesta especialitat a les nostres comarques i, molt especialment, la motivació i implicació dels membres d’aquesta secció, han fet que aquesta sigui la prova més longeva de totes les que organitza el Moto Club Tarragona, tan en la seva vesant moderna com , cada cop més, en el trial de clàssiques. Com a esdeveniments més destacats en l’historial del Moto Club dins d’aquesta modalitat, cal fer esment de l’organització de dues proves del Campionat del Món de trial (2005 i 2022) i del Trial de les Nacions (2015).

Aquesta activitat incansable, juntament amb l’organització dels Trials de Nens, ha donat al Moto Club Tarragona figures tan rellevants a nivel del Camionat de Món de Trial com l’Albert Cabestany i l’Adam Raga.

També el món de l’enduro ha tingut membres destacats provinents de la nostre entitat, com Fernando “Búfalo” Gil, Artur Aragonès o Àlex Busquets. Tots ells van culminar el seu palmarès endurístic amb lluïdes intervencions al Ral·li Paris-Dakar, la prova de referència dins l’especialitat de l’enduro i els raids.

L’organització del Campionat d’Espanya d’Enduro l’any 2008 va ser un petit reconeixement a la tasca silenciosa de tots els pilots d’off-road del Moto Club.
A nivell social, el Moto Club Tarragona ha estat sempre present, amb l’organització de les típiques sortides amb les quals tots els membres hem pogut conèixer millor les magnífiques carreteres de les nostres comarques, sempre gaudint de la companyia d’altres apassionats de la moto. La més emblemàtica d’aquestes rutes, que a l’any 2020 va celebrar la seva quaranta-vuitena edició, ha estat sempre la Sortida del Pessebre, una veritable peregrinació motorística nadalenca, en la qual ens trobem tots plegats a l’ermita de Sant Magí de la Brufaganya per tal de fer ofrena al patró de la nostra ciutat d’un pessebre “motard”, com correspon a la nostra entitat!