El passat dissabte 18 de març es va celebrar una nova edició de l’Eutiches Book 2023,un dels esdeveniments motociclistes més importants de les nostres comarques i que cada any organitza l’Artur Aragonés, el nostre amic i soci del Moto Club Tarragona.

Amb sortida des de les magnífiques instal·lacions de Fira Reus, més de 500 inscrits van prendre part en aquesta sisena edició dividits en tres categories, de manera que cada participant pot fer el recorregut que més s’adapti al seu nivell de conducció.

Amb 180 pilots a la categoria Extreme (700km), 283 a la Pro (500km) i 41 en la categoria Rookie (300 km), la ruta va permetre descobrir carreteres i paisatges sorprenents del Baix Camp, les Terres de l’Ebre, Saragossa i Teruel, amb el Javalambre i el Matarranya com a grans protagonistes.

Aquesta prova no competitiva, és a dir que no hi ha classificació final, sinó que el premi és acabar-la i rebre el diploma acreditatiu conforme has fet tot el recorregut, planteja el mateix repte que d’altres proves del mateix estil que estan tenint un gran èxit entre els amants de les dues rodes.

El participant rep un road book, bé en format de rotlle de paper que ha d’instal·lar en laseva corresponent caixa (el sistema més clàssic), o bé en format digital per ser llegit en una tablet. Aquesta ruta, confeccionada un cop més per l’incombustible Fernando “Búfalo” Gil, té diferents controls de pas (CP’s) a on es va marcant el carnet de ruta que l’organització entrega a cada pilot. Lògicament es proporciona també l’esmorzar, dinar i sopar, aquest darrer a l’arribada a Fira Parc de Reus.

Assistit en tot moment per un gran nombre de col·laboradors i amics del Club Esportiu Eutiches, principalment la seva dona Mònica i l’incansable Ferran Roca, autèntics multiusos de l’organització, l’Artur posa cada any en marxa una nova aventura sobre asfalt itambé per pistes off-road, ja que es celebren les dues proves per separat però ambdues amb el mateix èxit de participació.

Com ja ve sent habitual, alguns amics del Moto Club Tarragona s’han prestat també a col·laborar en tot aquest esforç, com el Jordi Capell, que va estar present en les verificacions administratives del divendres, i el nostre president Josep Maria Busquets iel Jordi Urgeles, que van haver de cobrir de manera urgent el Control de Pas més llunyà de tota la prova a Rubielos de Mora (Teruel), al kilòmetre 423 de la ruta.

Des d’aquí la nostra felicitació al nostre amic Artur Aragonès i a tot el personal que amb el seu esforç van fer d’aquesta edició un nou èxit per Eutiches i pel nostre esport.