El passat diumenge 18 de desembre el bar del Moto Club ens va tornar a rebre, un any més, amb la típica xocolata amb xurros pròpia de la sortida nadalenca del Moto Club Tarragona, la Sortida del Pessebre a l’ermita de Sant Magí de la Brufaganya.

La convocatòria era per les 9:30 del matí, però a partir de les nou en punt els més matiners ja es van començar a plegar a la terrassa del bar per anar agafant taula i escalfant conversa, mentre el personal del bar s’encarregava amb eficiència i amabilitat de repartir l’esmorzar.

El dia, però, havia començat molt més d’hora per un bon grup d’amics que a les vuit del matí es reunien amb les seves motos d’off road a la benzinera dels Pallaresos, aplegats pels amics Pep Casas (enduro) i Artur Aragonés (qualsevol moto que vagi ben bruta i molt de pressa!), qui es va fer ressò de la crida del Moto Club a través del Club Eutiches.

Unes 24 motos, entre trail i enduro, sortien cap a Sant Magí en una ruta Trail d’uns 60 kilòmetres apte per totes les cilindrades. Aquest any es va afegir un toc d’aventura, ja que no hi havia pilots guia, sinó que els participants havien de seguir el track que el Pep havia preparat. Un recorregut sense complicacions pensat per tal que tothom el pogués realitzar sense haver de patir, ja que l’objectiu era divertir-se.

Degut a la coincidència en un tram de la ruta amb una cursa de bicicletes, es va decidir fer la ruta sense parades per tal d’esquivar aquesta trobada, estalviant-se així possibles conflictes i incidents. Un cop arribats a l’ermita, ja van poder treure l’entrepà de la motxilla i fer-lo anar avall amb el vi que el Moto Club els va portar fins allà. Val la pena destacar que en el grup d’Eutiches es va donar el marge més gran d’edat de tota la sortida, ja que van compartir pistes un rookie de 16 anys (feina rai per seguir-lo amb la moto més petita) amb un veterà de pedra picada amb 66 anys i una preciosa Ducati 900.

Mentre tant, a la Rambla Nova i a les 9:30, una comitiva de més de 30 motos sortia amb puntualitat britànica cap a Sant Magí per seguir la ruta ja ben coneguda per tots, i que potser precisament per això, per un excés de confiança, ens va donar la sorpresa que en una rotonda a l’alçada de La Riera de Gaià, un nombrós grup de participants es desviés de la ruta prevista i seguís en direcció a El Catllar. Un cop allà i per tal de no endarrerir l’arribada a l’ermita, es va decidir continuar per la carretera de Santes Creus, des d’on ja s’enllaçava amb l’itinerari habitual.
Cal fer esment que en aquest grup hi havia una nombrosa representació dels “trialeros” del Moto Club, que en dates com aquestes canvien les motos de trial amb les que sempre desafien la física, i de vegades la lògica, per motos de carretera amb les que afegir-se a una bona sortida amb tots els amics. I que quedi clar que aquesta anotació no és per fer-los responsables en absolut del despiste de la rotonda, sinó per celebrar la companyia de tanta i tan bona gent!. El seu sentit de l’orientació és el mateix que el de qualsevol altre motard amb la panxa plena de xurros amb xocolata!
Sense cap més incidència vam arribar tots a l’ermita de Sant Magí, acompanyats d’un dia de bon sol i bona temperatura. Tot i això la inevitable humitat a la carretera d’alguns trams, que sembla que no s’eixuguin en tot l’hivern, obliga a estar alerta per evitar sorpreses.

D’aquesta manera, ens vam tornar a reunir un any més en un dia radiant més de seixanta socis i amics del Moto Club, arribats per diferents rutes i pistes, amb diferents tipus de motos i alguns en cotxe, més veterans o per motius puntuals, però tots amb amb la mateixa il•lusió de sempre, amb les mateixes ganes de compartir afició amb un tast de moscatell i torrons en bona companyia.
La tornada a Tarragona, després de la missa en la que es va fer ofrena a Sant Magí del pessebre commemoratiu d’aquestes cinquanta edicions de la Sortida del Pessebre, es va fer de manera més lliure ja que els participants off road tenien una ruta més llarga per fer el retorn, i molts altres tenien trobades familiars que obligaven a pensar en la tornada.
Pels més incombustibles de la tradició del Pessebre, el dia es va acabar d’arrodonir amb un àpat de categoria al restaurant Mas Rosselló de Tarragona, a on ja es parlava de les properes sortides.
Només afegir que l’organització del Moto Club Tarragona us agraeix la vostra presència entusiasta a la nostra sortida nadalenca i us convidem a seguir a través d’aquesta pàgina, tan les fotos d’una sortida que ja és història, com les properes activitats del Moto Club que aviat us anunciarem.

Una abraçada ben motera tots i totes!